Dne 21.11.2025 se žáci 2. ročníku účastnili celorepublikové soutěže „Gastro Sweet Fest 2025“,
která se konala v PVA EXPO Letňany Praha. Součástí naší soutěže bylo také možno vidět a
seznámit se s vystavovateli a prodejci cukrářských surovin, výrobků a pomůcek.
Pro nás to byla velká výzva a cíl úspěšně se zúčastnit gastronomické soutěže oboru - Cukrář.
Letošním tématem byli narozeniny, přesněji „Sweet bar“ - příprava narozeninové oslavy.
Žáci se tématu nadšeně chopili a díky jejich fantazii a píli, kterou v týdnu příprav před soutěží
vynaložili, sestavili tabuli s názvem „Tropic Garden for 18th“. Součástí stolu byl slavnostní dort,
jedlá dekorace, makronky, kelímkové dezerty, bezlepkové dezerty, vegan dezerty a dezerty volně
volitelné.
Z dvanácti tabulí, které připravovali ostatní soutěžící gastronomické školy z celé republiky, jsme
se umístili na krásném 3. místě.
Všichni jsme na místě prožívali obrovskou euforii, radost a hrdost zároveň.
Rád bych poděkoval, a ještě jednou pogratuloval našim třem žákům (pro nás vítězům), kteří se na
tomto krásném úspěchu podíleli. Sáře Uhlik, Kristýně Husarové a Vladislavovi Brovarskému za
jejich neúnavnou píli, motivaci a odhodlání do soutěže jít a se ctí připravit chutné, moderní a
trendové dezerty, za které by se nemusel stydět ani ostřílený cukrář. A to jsou žáci na začátku 2.
ročníku.
Myslím, že od nich můžeme čekat ještě velké věci.
Tř. uč. Karel Valenta, M. Hemmerová (uč, odb. předm.)